Shabby chic inseamna confortabil, intim, vechi si nou, luminos, pastelat, moale, dantela, trandafiri si feminitate. Termenul a fost folosit pentru prima data in anii ’80, in revista “The World of Interiors”, de catre Rachel Ashwell, care a si scris mai multe carti dedicate acestui stil. Originile sale le putem gasi in casele tipice satelor britanice, vile mari, vechi, dar cu un aspect foarte intim datorita obiectelor, transmise din generatie in generatie si pastrate cu sfintenie, in ciuda varstei si semnelor evidente de uzura. Stilul shabby chic imbina rafinamentul frantuzesc cu eleganta britanica, la care adauga note calde, confortabile si intime. 

Daca vrei confort, accesorii vintage, culori pastelate, materiale cu modele florale si mobilier comod trebuie să adopti pentru caminul tau stilul Shabby chic. O locuinta imbracata într-un asemenea decor iti poate oferi senzatia ca te afli in casa bunicii, inconjurat de flori proaspete, lumanari, materiale moi și miros de primavara.

Acest stil cu aroma vintage imbină lucruri elegante cu obiecte vechi, accesorii din argint cu piese din lemn vopsit și covoare pufoase cu perdele transparente.

Pentru a intra în atmosfera caracteristica trebuie să folosesti culori calde, soft, delicate: alb, gri, roz, verde sters, violet deschis, albastru ciel. Acestea transmit multa caldura si luminozitate. Albul este obligatoriu si definitoriu pentru amenajarea Shabby chic.

In categoria accesoriilor poti include tablourile pictate, un set de cesti de ceai, lumanarile, oglinzile sau orice obiect vechi dar frumos. Tot ce a fost vechi candva e acum la moda în stilul Shabby chic.

Punand accentul pe confort si caldura, acest stil a devenit foarte popular si datorita faptului ca este accesibil tuturor iar costurile pentru obtinerea lui sunt extrem de reduse. Cand spui Shabby chic te gandești la romantism, bun-gust, trecerea timpului, obiecte cu varsta inaintata.

Cat de mult te cucereste amenajarea spatiului intr-un asemenea stil?

Te invitam sa iti alegi unul din accesoriile acestei colectii si sa devii astfel prietena noastra.

Advertisements

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s