Glass by Oana reprezinta  creatie permaneta de frumos in concept personal. Se iau obiecte de sticla unicat, fie vechi fie din cufarul bunicii si se aduce un aport personal… fie la libera inspiratie, fie la unison cu ambientul unde vor fi plasate acestea. De ce 3 categorii? Pentru ca Oanei ii plac mancarurile condimentate, florile si detaliile. Si asa au rezultat: Spices, Flowers si Shabby Chic.

Shabby chic inseamna confortabil, intim, vechi si nou, luminos, pastelat, moale, dantela, trandafiri si feminitate. Termenul a fost folosit pentru prima data in anii ’80, in revista “The World of Interiors”, de catre Rachel Ashwell, care a si scris mai multe carti dedicate acestui stil. Originile sale le putem gasi in casele tipice satelor britanice, vile mari, vechi, dar cu un aspect foarte intim datorita obiectelor, transmise din generatie in generatie si pastrate cu sfintenie, in ciuda varstei si semnelor evidente de uzura. Stilul shabby chic imbina rafinamentul frantuzesc cu eleganta britanica, la care adauga note calde, confortabile si intime.

Daca vrei confort, accesorii vintage, culori pastelate, materiale cu modele florale si mobilier comod trebuie să adopti pentru caminul tau stilul Shabby chic. O locuinta imbracata într-un asemenea decor iti poate oferi senzatia ca te afli in casa bunicii, inconjurat de flori proaspete, lumanari, materiale moi și miros de primavara.

Acest stil cu aroma vintage imbină lucruri elegante cu obiecte vechi, accesorii din argint cu piese din lemn vopsit și covoare pufoase cu perdele transparente.

Pentru a intra în atmosfera caracteristica trebuie să folosesti culori calde, soft, delicate: alb, gri, roz, verde sters, violet deschis, albastru ciel. Acestea transmit multa caldura si luminozitate. Albul este obligatoriu si definitoriu pentru amenajarea Shabby chic.

In categoria accesoriilor poti include tablourile pictate, un set de cesti de ceai, lumanarile, oglinzile sau orice obiect vechi dar frumos. Tot ce a fost vechi candva e acum la moda în stilul Shabby chic.

Punand accentul pe confort si caldura, acest stil a devenit foarte popular si datorita faptului ca este accesibil tuturor iar costurile pentru obtinerea lui sunt extrem de reduse. Cand spui Shabby chic te gandești la romantism, bun-gust, trecerea timpului, obiecte cu varsta inaintata.

Cat de mult te cucereste amenajarea spatiului intr-un asemenea stil?

Te invit sa iti alegi unul din accesoriile acestei colectii si sa devii astfel prietena noastra.

Ceramica este un produs obtinut din argile, caolinuri, cuartite, magnezit si talc, prin procedee proprii. Cuvantul ceramica vine de la cuvantul grecesc keramos ce inseamna argila.

Tehnica si arta prelucrarii portelanului s-a obtinut pentru prima data in China si a cunoscut mai multe perioade de dezvoltare. Din timpul dinastiei Sun, portelanul a inceput sa fie pictat. In secolul XVII – XVIII-lea portelanul chinezesc a cunoscut o mare inflorire artistica. Se impun portelanurile din familiie verde, roz si neagra.

In Europa portelanul a inceput sa fie cunoscut in secolul XVII-lea prin piese chinezesti, aduse de marinarii portughezi, piese  care se vindeau pentru o greutate egala de aur. Aparitia portelanului chinezesc a sustinut imitatia.

Portelanul se vindea cu preturi foarte mari. Regele Saxoniei a construit o fabrica de portelan la Meissen in 1710.

In 1710 ia fiinta manufactura de la Meissen, care la inceput a imitat formele si ornamentatiile portelanului chinezesc. Ulterior portelanul de Meissen a fost influentat de stilul Rococo.

Caracteristicile portelanului de Meissen sunt monograma albastra A.R., doua sabii incrucisate, un maner de bici. Portelanul de Meissen este cunoscut si sub numele de portelan de Saxa.

In 1717 s-a infiintat a doua manufactura, la Viena, apoi in Franta – 1740, Petersburg – 1744, Napoli – 1771, Copenhaga – 1779, etc.

In Franta manufactura de portelan a fost fondata la Vincennes in anul 1740 si mutata apoi in 1756 la Sevres unde a devenit in 1759 proprietate regala. Aici au fost confectionate flori, vase ornamentale, servicii, statui etc. din asa zisul portelan moale, iar in anul 1768 s-a folosit portelanul dur. Obiectele de Sevres se disting prin culori delicate si stralucitoare precum si prin glazura pura.

Principalele tipuri de portelan de arta ar fi: portelanul dur, portelanul moale, numit si tandru, portelanul natural sau englez, portelanul artificial numit si portelan francez.

La inceput portelanul se folosea numai la fabricarea serviciilor de masa si a vaselor ornamentale de toate felurile. Datorita proprietatilor sale precum: rezistenta la actiunea acizilor si bazelor, izolant electric si termic, portelanul este intrebuintat in industria electrica ca izolator, iar in tehnica pentru produsele si obiectele necesare in laboratoare.

Citat Axa Porcelaine.

Advertisements

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s